| Tarka kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 70 dkg liszt 1,5 dl olaj 20 szem szaharin(édeske) 3 evőkanál cukor 1 mokkáskanál só 4,5dl tej 2,5 dkg élesztő 3 evőkanál kakaópor(szerencsi) Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk(az élesztőt meg kell futtatni a szaharint a tejbe felolvasztani)a kakaó kivételével. Rétestészta lágyságú legyen. Két cipót formálunk belőle, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport és ezeket a cipókat újra megfelezzük(2-2 cipót kapunk). Külön-külön kinyújtjuk a sima és a kakaós tésztát, majd egymásra helyezzük úgy, hogy a sima legyen alul és felsodorjuk. Így teszünk a másikkal is. Lisztezett, olajozott tepsibe tesszük távol egymástól és 2 órát pihenni hadjuk. Pihentetés után megkenjük tojással és közepes meleg sütőben kisütjük. Ha elkészült cukros vízzel megkenjük, hogy szép márványos legyen. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: kovsz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |