Tutireceptek.hu fejléc

Csoda finom kalács recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 dl tej
8 dkg kristálycukor
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
20 dkg vaj
1 evőkanál őrölt fahéj
35 dkg porcukor
25 dkg darált dió
kevés tej
1 tojás a tetejére

Elkészítés:
A tészta langyos hozzávalóit a dagasztógép üstjébe vagy egy nagy tálba tesszük, és közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle. Ha friss az élesztő, akkor azt felfuttatjuk a szokásos módon.

Cipót formázunk a tésztából, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Összekeverjük a vaj felét a fahéjjal és a porcukor felével. A diós krémhez pedig kevés forró tejhez adjuk a darált diót meg a maradék porcukrot, jól elkeverjük (jól kenhető legyen, de ne folyjon), és ha teljesen kihűlt, összedolgozzuk a maradék 10 dkg vajjal.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Nagy deszkán vékony téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalával párhuzamosan képzeletben elfelezzük a tésztát. Az egyik felére fahéjas tölteléket kenünk, a másikra diósat. Mindkét oldalról feltekerjük a tésztát a középső, képzeletbeli elválasztó vonalig. 8-10 cm vastag szeleteket vágunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kalácsokat. Ha újra megkelt a tészta, akkor lekenjük a tetejét szobahőmérsékletű tojással. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-30 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bögrés csokicsoda » Medvehagymás krumpli csoda » A legfinomabb meggyszósz » Kifordított kalács
» Finom fanta szelet » Gombás marhahús finoman » Finom fűszeres máj » Tejszínes csirke csoda
» Nagyon finom csokitorta » Mazsolás kalács 2 » Húsvéti kalács » Finom Aranygaluska
» Finom sajtosrúd » Kapucíner szelet - finom » Csodasajtos sós sütemény » Finom gyors krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.