| Szűzérme parasztosan receptHúsételek Hozzávalók: 2 db szűzpecsenye szelet, 2 közepes fej vöröshagyma, olaj, 5 cl konyak, 1 dl vörösbor, 2 evőkanál mustár, egy kiskanál cukor, 1 evőkanál paradicsompüré. Ízlés szerint só, őrölt feket bors, vágott petrezselyemzöldje Elkészítés: Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon mindkét oldalát kissé átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, a és a borral felöntve fedő alatt pároljuk lassú tűzön. Kb 5-6 percig. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is és ebben fúzzük 6-8 percig. A végén frissen csipetnyi sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és tálaljuk párolt rizzsel vagy hasábburgonyával. Jófajta pincehideg vörösbor illik hozzá. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |