| Sertéskaraj parasztosan receptHúsételek Hozzávalók: személyenként 2 szelet sertés karaj, 2 db. közepes vöröshagyma, 20 dkg húsos szalonna, vagy 1 csomag bacon, 1,5 kg kockára vágott burgonya olaj, liszt, petrezselyemzöld, ízlés szerint só. Elkészítés: A kicsit kivert karajszeleteket gyengén sózzuk, lisztbe mártjuk és bő forró olajban hirtelen kisütjük. Egy lábasban vizet párologtatunk és ebbe helyezzük a húsokat párolni. Az olajban a karikára vágott hagymát megdinszteljük, kivesszük, ugyanebben az olajban a szalonnát megsütjük, majd a burgonyát sütjük itt ki. A hagymát szalonnát, burgonyát óvatosan összekeverjük. A megpárolt húsokat tepsibe lerakjuk, erre ráhalmozzuk a burgonyás keveréket, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és sütőben pár percig átsütjük. Savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |