| Burgonyaleves parasztosan receptLevesek Hozzávalók: 2 evőkanál vaj vagy margarin, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 1/2 kg burgonya, 1 dl zöldségleves (kockából is jó), 4 dl író, só, frissen őrölt bors, 1 csipet cayenni bors, 1 csipet őrölt szerecsendió, 1 csipet cukor, 1 evőkanál majoránna, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 4 szelet rozskenyér, 1 csésze vágott zöldfűszer (petrezselyem, majoránna, bazsalikom, lestyán). Elkészítés: A fazékban felolvasztott vajon vagy margarinon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra szeljük, a hagymával rövid ideig együtt pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vagy karikákra vágjuk, a zöldséghez adva kissé átsütjük. A zöldséglevessel felengedjük, és lassú tűzön 10-15 percig pároljuk. Az írót ráöntjük, az egészet egyszer összeforraljuk, majd turmixfejjel krémesítjük, és ismét felforraljuk. A levest sóval, borssal, cayenni borssal, szerecsendióval, cukorral és majoránnával erősen fűszerezzük, pár percig még főzzük. A kis kockákra vagy csíkokra szeletelt szalonnát egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra sütjük. A rozskenyérszeleteket kockákra vágjuk, és a szalonnával együtt megpirítjuk. A levest tálba merjük, beletesszük a kenyérkockákat és a szalonnákat, ráhintjük a megtisztított, megmosott, finomra vágott fűszereket, ízlésesen tányérokba szedjük és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |