| Kaporszósz parasztosan receptSaláták, öntetek Hozzávalók: kb. 8-10 csokor kapor, 1 közepes fej vöröshagyma, 4 dl főzőtejszín, 2 kiskanál liszt,2 gerezd fokhgyma zúzva. Szükség szerint: vaj (vagy sertészsír), tej, só. Elkészítés: A kaprot megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk. A vöröshagymát apróra összevágjuk, és kevés vajon megdinszteljük és megsózzuk. A szószhoz olaj nem használható. Beletesszük a kaprot, de 2 evőkanálnyit félreteszünk, ami a végén kerül bele. Fedő alatt kb. 15 percig dinszteljük takaréklángon. Ezután két púpozott kiskanál lisztet csomómentesre keverünk a főzőtejszínben,beletesszük a zúzott fokhagymát és a kaporhoz öntjük. Ha nagyon besűrűsödik, tejjel hígítható. Az a jó, ha nem túl sűrű, de nem is híg. Ízlés szerint lehet tenni hozzá egy kevés sót is. Ha rottyant egyet, levesszük a tűzről, és beletesszük a félretett két evőkanálnyi kaprot. A szósznak mennyei íze lesz. Illik sült, vagy rántott húsokhoz, de köretekhez is. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |