Tutireceptek.hu fejléc

Sztrapacska 2. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3 nagy fej krumpli
4 egész tojás
60 dkg liszt

olaj
kevés víz
20-30 dkg juhtúró
sütnivaló szalonna

Elkészítés:
A krumplikat meghámozom, lereszelem(sajtreszelő) egy tálba, hozzáadom a tojásokat, lisztet, sót és ha kell, kicsi vizet. Galuskatészta sűrűségű masszát kell kapnom, keverés után.
Vizet forralok egy nagy fazékban, nokedliszaggatón
a nagylyukún, beleszaggatom a forrásban levő vízbe.
Ha megfőtt, leszűröm és tepsiben, vagy lábasban megforgatom olajban.
Rászórom az egyik csomag juhtúrót, kicsit összekeverem és sütőben szép ropogósra sütöm a tetejét.
Közben a szalonnát apró kockára vágom, kisütöm, ezt majd a sztrapacska tetejére szórom. Tálaláskor a másik csomag juhtúrót frissen rámorzsolom! Jó étvágyat!!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: doxikri


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Férjem sztrapacskája » Sztrapacska2 » Sztrapacska » Füstölt sajtos sztrapacska
» Káposztás sztrapacska II. » Sztrapacska egyszerűen » Cseresznyés sztrapacska » Sztrapacskagombóc
» Káposztás sztrapacska » Legfinomabb rakott krumpli » Gombás tarja tepsiben » Rántott hagyma
» Zabpehelylisztes pizza » Káposztás paprikás » Tavaszi húsgomboc » Adriai lencselakoma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.