| Sztrapacska 2. receptEgytálételek Hozzávalók: 3 nagy fej krumpli 4 egész tojás 60 dkg liszt só olaj kevés víz 20-30 dkg juhtúró sütnivaló szalonna Elkészítés: A krumplikat meghámozom, lereszelem(sajtreszelő) egy tálba, hozzáadom a tojásokat, lisztet, sót és ha kell, kicsi vizet. Galuskatészta sűrűségű masszát kell kapnom, keverés után. Vizet forralok egy nagy fazékban, nokedliszaggatón a nagylyukún, beleszaggatom a forrásban levő vízbe. Ha megfőtt, leszűröm és tepsiben, vagy lábasban megforgatom olajban. Rászórom az egyik csomag juhtúrót, kicsit összekeverem és sütőben szép ropogósra sütöm a tetejét. Közben a szalonnát apró kockára vágom, kisütöm, ezt majd a sztrapacska tetejére szórom. Tálaláskor a másik csomag juhtúrót frissen rámorzsolom! Jó étvágyat!! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: doxikri Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |