| Férjem sztrapacskája receptTésztafélék Hozzávalók: hagyma csemegeszalonna krumpli liszt tojás bors só juhtúró (2 sör) Elkészítés: A csemegeszalonnát felkockázzuk, kisütjük egy nagy lábasban (akkora legyen, hogy beleférjen a sztrapacska). A töpörtyűt félretesszük, a zsírban pedig felkockázott hagymát pirítunk majd párolunk. Megpucoljuk a krumplit és a hagyományos négyoldalú reszelő „kiscsillag” oldalán lereszeljük (legalábbis a férjem szerint, de szerintem lustábbak robotgéppel ledarálhatják). Teszünk hozzá egy tojást, sót, borsot és annyi lisztet amennyit felvesz, hogy nokedlitészta legyen belőle. Nokedlit szaggatunk, vízben kifőzzük, leszűrjük és a párolt hagymás zsírra tesszük. Rátesszük a juhtúrót (ízlés szerinti mennyiséget) és összeforgatjuk, a juhtúrónak rá kell olvadnia a nokedlikra. Melegen tálaljuk, töpörtyűvel, esetleg tejföllel. Tanácsok: -Újkrumpliból nem a legjobb, inkább a jó öreg lisztes burgonya alkalmas erre a célra. -Ha a férjem csinálja, akkor a két sör is elfogy közben a főzés végéig;-) A receptet beküldte: vikta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |