| Cseresznyés sztrapacska receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg cseresznye 3 db burgonya 50 dkg liszt 1 teáskanál só 2 evőkanál olaj 10 dkg zsemlemorzsa 7 dkg fahéjas porcukor 2 dl tejföl Elkészítés: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát. Melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintjük, és meglocsoljuk tejföllel. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |