Tutireceptek.hu fejléc

Cseresznyés sztrapacska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg cseresznye
3 db burgonya
50 dkg liszt
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj
10 dkg zsemlemorzsa
7 dkg fahéjas porcukor
2 dl tejföl

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd ledaráljuk. A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. A darált cseresznyéből, a burgonyából, a lisztből és sóból galuskatésztát keverünk. Vizet forralunk, ebbe beleszaggatjuk a galuskát és kifőzzük. Felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát, majd beleforgatjuk a galuskát. Melegen tálaljuk, fahéjas porcukorral meghintjük, és meglocsoljuk tejföllel.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sztrapacskagombóc » Cseresznyés jégdesszert » Káposztás sztrapacska II. » Málnás-cseresznyés torta
» Cseresznyés hipp-hopp » Cseresznyés bögrés pite » Pudingos cseresznyés pite » Cseresznyés tekercs
» Koktécseresznyés sutemény » Cseresznyés citromtorta » Cseresznyeszörbet » Cseresznyés kocka
» Cseresznyés joghurttorta » Sztrapacska » Cseresznyés pite 1 » Cseresznyés süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.