| Szőlővel és dióval töltött fácánkakas receptHúsételek Hozzávalók: 1 fácánkakas 1/2 kiló szőlő 5-10 deka dió 10 deka vaj reszelt-szerecsendió (sok)? saját szeletelésű bacon(füstölt kolozsvári is jó) só 3-4 hústű ( spárga is megfelelő ) Elkészítés: Ha a madarat megtisztítottuk és lemostuk kissé letörölgetve megszárogatjuk , a reszelt szerecsendiót a vajjal elkeverjük miután felolvasztottuk , ezzel miután kevés sóval behintettük a belsejét , megkenjük a vajunkkal jól , a szőlőt a lemosás és szárítás után megroppantjuk , majd egy erre alkalmas edényben hozzáadjuk a bőven megmaradt vajhoz keverjük...majd hozzá teszünk 2/3 darabolt diót a többit őrölten...rottyantunk rajta egyet...majd a fácánba töltjük...a hasüreget lezárva a hústűkkel utoljára a szalonna csíkokkal beborítjuk majd a zsineggel-spárgával ráerősítjük a madárra saját gyártásű krokettel+umebosi hozzá Tanácsok: ezt a receptet lehet csinálni, reszelt almával a szőlő helyett 3 nagyobb saját ízlésünknek megfelelő fajtával Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: watasiwa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |