| Szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (Nők lapja) - partifalatok receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 16 konzerv szőlőlevél negyed kaliforniai paprika olaj 25 dkg főtt rizs 30 dkg lazacfilé 1 csokor petrezselyem só fehér bors fél citrom reszelt héja és leve Elkészítés: A szőlőlevelet 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A lazacot besózzuk, megpároljuk és szétmorzsoljuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Hozzáadjuk a főtt rizst. Az egészet összekeverjük egy tálban, ízesítjük sóval, borssal és a citrommal. A leveleket kiterítjük, szárazra tröljük, közepébe egy kupac tölteléket teszünk, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Tanácsok: Nem láttam még boltban konzerv szőlőlevelet, én inkább igazit használnék... Az eredeti recept leírásból hiányzott, hogy mikor kell hozzáadni a főtt rizst, de gondolom így ésszerű. A receptet beküldte: _anatha_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |