| Töltött gomba "Vera módra" receptZöldséges ételek Hozzávalók: kb. 1 kg gomba 1/2 doboz zöldhagymás vajkrém (mindegy milyen márka) 2-3 dl tejszín 1 fej vöröshagyma 1 kevés májkrém 1 db zsemle 1 db tojás 1 db tömlős juhtúró olíva olaj 1 cs. tejszínes csirkesült alap (Maggi) fűszerek: vegeta, bors, fokhagyma, só, majoránna... Elkészítés: A megtisztított gomba szárát kitörjük, a szebbeket jénaiba rakjuk. A gombaszárakat apróra vágjuk. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát és zsírjára pirítjuk, majd fűszerezzük. A felét kivesszük, lehűtjük, a másik felébe belerakjuk a fél doboz vajkrémet és felöntjük a tejszínnel kikevert alappal. A kihűtött gomba felét elkeverjük a juhtúróval, és a borsozott gombafejekbe töltjük. A másik felét összekeverjük a májkrémmel és a többi hozzávalóval, kevés zsemlemorzsát szórunk bele és beletöltjük a maradék üres gombába. A gombaszószt a betöltött gombára öntjük, meglocsoljuk pici olíva olajjal és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Berakjuk a sütőbe és összesütjük, majd megpirítjuk rajta a sajtot. Tálaláskor kifőtt tésztával és a szósszal együtt tálaljuk. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |