| Becsinált leves receptLevesek Hozzávalók: 1 cs. csirke levesaprólék (70 dkg) 2 vastag sárgarépa 2 szép hosszú gyökér 1 nagyobb burgonya 3-4 db csiperke gomba kelkáposzta torzsa 1 kisebb zeller 1 kisebb karalábé petrezselyemzöld kisebb fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 erős paprika 1 tv paprika 1 paradicsom őrölt fekete bors őrölt szegfűbors őrölt gyömbér őrölt szerecsendió só 3-4 evőkanál étolaj Elkészítés: Megmostam és átnéztem a csirkeaprólékot. A lábakról levágtam a körmöket, a nagyobb darabokat ketté vágtam. A zöldségeket karikára, illetve vékonyabb szeletekre vágtam. Kevés olajat forrósítottam egy fazékban, az összedarabolt húsokat, zöldségeket ráöntöttem, megsóztam és nagy lángon kevergetve addig főztem, míg levet nem engedett. Ekkor beleraktam az őrölt fűszereket is és kb. 3, 5 liter forró vízzel felöntöttem. Amikor felforrt, takarék lángon fedő alatt készre főztem. Közben megkóstoltam és szükség szerint még egy kevés sót tettem bele. Amikor elkészült, az erős paprikákat kivettem és külön kistányéron adtam az asztalra, hogy aki csípősen szereti, tehessen a levesébe. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |