Tutireceptek.hu fejléc

Szoljanka leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg sertéshús
40 dkg marhahús
1 pár virsli
10 dkg sonka
5 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
10 dkg vegyes zöldség
1 kanál Vegeta
1 csomó zöldpetrezselyem
1 tojássárgája
1 dl tejföl
citromlé

bors
1 dl olaj
1 kanál kapribogyó

Elkészítés:
A hagymát finomra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk, majd a hagymához tesszük. Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 l. liter vízzel felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, a Vegetával megszórjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük. Állandó keverés mellett, rászedjük a forró levest.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás sütőtökleves » Zöld leves » Gombaleves á lá Milli » Olasz spagettileves
» Húslevesben főtt töltelék » Hűsítő gyümölcsleves » Bugaci leves » Borscs leves
» Hideg kapros uborkaleves » Frankfurti leves másképp » Mustáros meggyleves » Paviai leves
» Karácsonyi borkrémleves » 2Sajtos hagymaleves » pacal leves » Tejszínes karalábéleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.