| Almás-tormás csülök receptHúsételek Hozzávalók: 2 db mellső csülök 20 dkg savanykás alma 20 dkg sárgarépa 10 dkg reszelt ecetes torma 2 tojássárgája 1 dkg törött fehér bors 3 dkg só 0,5 dl olívaolaj Elkészítés: A csülköket megtisztítjuk, majd sós hideg vízben feltesszük főni, és fedő alatt puhára főzzük. A léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy ne essen szét. Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük. Zsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk. Tanácsok: Salátával tálaljuk. Paleo étrendbe is illik. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |