| Köttbullar (Svéd húsgolyók) receptHúsételek Hozzávalók: Húsgolyó: 400 g darált hús (javasolt a disznó-marha vegyesdarált) 6 ek. morzsa 1 ek. liszt másfél deci tej 1 tojás 3 csipet fehérbors 2 ek. apróra vágott hagyma (vagy vöröshagymakrém) másfél teáskanálnyi só Mártás: 4,5 deci sűrűbb fajta tejföl (pl. Sole) csipet fehérbors kevés szójaszósz 2-3 evőkanál liszt Elkészítés: 1. Összekeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tejet. Hagyjuk pihenni (dagadni) 10 percig. 2. Beletesszük a húsgolyó maradék hozzávalóit és jól összekeverjük. 3. Kis golyókat formázunk (vizes kézzel), és megsütjük serpenyőben. Bő, forró olajban, ne sokat tegyünk egyszerre bele, és rázogassuk, hogy minden oldalom megpiruljanak. 4. Egy edénybe beletesszük a mártás hozzávalóit és a zsiradékból (amiben a húsgolyók sültek) 1-2 evőkanállal hozzáteszünk és habverővel csomómentesre elkeverjük, forrástól számított kb. 5 percig főzzük. 5. Ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor tej-liszt keveréket. Tanácsok: Ízlés szerint hasábburgonyával és/vagy vörösáfonya-lekvárral tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Nyuszogó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |