Tutireceptek.hu fejléc

Köttbullar (Svéd húsgolyók) recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Húsgolyó:

400 g darált hús (javasolt a disznó-marha vegyesdarált)

6 ek. morzsa

1 ek. liszt

másfél deci tej

1 tojás

3 csipet fehérbors

2 ek. apróra vágott hagyma (vagy vöröshagymakrém)

másfél teáskanálnyi só


Mártás:


4,5 deci sűrűbb fajta tejföl (pl. Sole)

csipet fehérbors

kevés szójaszósz

2-3 evőkanál liszt

Elkészítés:
1.
Összekeverjük a zsemlemorzsát, a lisztet és a tejet. Hagyjuk pihenni (dagadni) 10 percig.
2.
Beletesszük a húsgolyó maradék hozzávalóit és jól összekeverjük.
3.
Kis golyókat formázunk (vizes kézzel), és megsütjük serpenyőben. Bő, forró olajban, ne sokat tegyünk egyszerre bele, és rázogassuk, hogy minden oldalom megpiruljanak.
4.
Egy edénybe beletesszük a mártás hozzávalóit és a zsiradékból (amiben a húsgolyók sültek) 1-2 evőkanállal hozzáteszünk és habverővel csomómentesre elkeverjük, forrástól számított kb. 5 percig főzzük.
5.
Ha túl sűrű, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor tej-liszt keveréket.

Tanácsok:
Ízlés szerint hasábburgonyával és/vagy vörösáfonya-lekvárral tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Nyuszogó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgolyók zöldség ágyban » Gyömbéres húsgolyók » Mediterrán húsgolyók » Fokhagymás húsgolyók
» Borsópörkölt húsgolyókkal » Thai húsgolyók » Mélysütött húsgolyók » Königsbergi húsgolyók
» Fokhagymás libacomb » Kukoricás apróhús » Hawaii csirke » Töltött pulyka Éva módra
» Miccs » Szaftos fasírozott » Kelkáposztás csirkemell » Csirke édesköménygumóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.