| Sonkás kelt kalács receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Sonkás kelt kalács Hozzávalók 85dkg liszt 0, 5 l tej 1 ek. cukor 1 ek. só 1 csomag szárítót élesztő 2 dl olaj olvasztót margarin tojás sárgája sajt vagy sonka vagy más töltelék Elkészítés: Fél liter tejet felmelegítesz 1 ek cukorral és beleteszel 1cs szárítót élesztőt . Ezt jól felfuttatod . Közben összekeversz 85dkg lisztet 1 ek sóval és ráöntöd a kovászt . Ha össze állt összeállt hozzá gyúrsz 2 dl olajat . Ha kész akkor 1 órán át hagyod kelleni. Utána 4 részre osztod 1 részt kerekre gyúrsz, melyet meg kensz olvasztott margarinnal és 12 cikkre felvágsz. Beleteszed a sajtot vagy a sonkát felgurítod , de csinálhatod fele arányba egyik fele sajtos másik sonkás . sütőpapira teszed és megkened tojássárgájával . ha kel meg szórod szezám maggal sajttal vagy ami meg teszi . Tanácsok: Gyorsan kész én dupla adagot szoktam csinálni és még idáig mindig egy szálig elfogy A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |