| Angol mazsolás kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg margarin 20 dkg cukor só 1 citrom reszelt héja 4 tojás 30 dkg liszt 1/2 cs. sütőpor 20 dkg mazsola 5 dkg citronát 1 ek. rum porcukor Elkészítés: A margarint a cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet a sütőporral elvegyítünk, és kanalanként a masszához adjuk. A mazsolát és a citronátot rumba áztatjuk, a maradék lisztet tálba szórjuk, belehempergetjük a mazsolát és a citronátot, majd mindkettőt a tésztába dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 175 fokon másfél órát sütjük. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |