Tutireceptek.hu fejléc

Angol mazsolás kalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg cukor

1 citrom reszelt héja
4 tojás
30 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
20 dkg mazsola
5 dkg citronát
1 ek. rum
porcukor

Elkészítés:
A margarint a cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal krémesre kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat. 25 dkg lisztet a sütőporral elvegyítünk, és kanalanként a masszához adjuk. A mazsolát és a citronátot rumba áztatjuk, a maradék lisztet tálba szórjuk, belehempergetjük a mazsolát és a citronátot, majd mindkettőt a tésztába dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt formában, előmelegített sütőben, 175 fokon másfél órát sütjük. Tálalás előtt porcukrot szórunk rá.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Foszlós kalács(Kata-féle) » Eredeti angol puncs » Mazsolás fogyikeksz 1. » Hamis marcipángolyó
» Töltött mángold » Párolt mángold » Szegények kalácsa » Angol szelet
» Kreatív kalácsok » Adventi kalács » Márványos mazsolás kuglóf » Gyümölcskalács
» Angol Bisquit » Mazsolás túrókrém » Azonnal ehető mézeskalács » Mézeskalácspuding


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.