| Szilvás lepény ♥ receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás 20 dkg porcukor 20 dkg vaj vagy margarin 20 dkg liszt 0,5 dl rum 1 csomag vaníliás cukor 50 dkg szilva a szóráshoz fahéjas porcukor Elkészítés: A cukrot habosra kikeverjük a vajjal, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva apránként a lisztet és a kemény habbá felvert tojás fehérjét, végül a vaníliás cukrot és a rumot. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, tetejét dúsan megrakjuk a megmosott, lecsurgatott, kimagozott, félbevágott szilvával. Előmelegített sütőben, közepes tűznél aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, kockaformára vágjuk, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral. Tanácsok: Nem csak szilvával jó: alma, sárga- vagy őszibarack, cseresznye, meggy is használható hozzá, sőt befőtt, vagy mélyhűtött gyümölcs is megfelel.) A receptet beküldte: aniani63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |