| Aszaltszilvás bárányragu receptHúsételek Hozzávalók: 10 dkg magozott aszalt szilva (4 szem kivételével legalább 6 órára beáztatjuk a szilvákat) 1 kg báránycomb kockákra vágva 1 kis darab velős csont 3 evőkanál olaj 1 kisebb fej reszelt vöröshagyma késhegynyi sáfrány, esetleg ennek hiányában 1 teáskanál kurkuma 1 mokkáskanál őrölt fahéj 1 mokkáskanál őrölt koriander só bors 1 teáskanál mandulaszelet megörölve 2 evőkanál narancslé 1 dl tejszín A körethez: 1 evőkanál vaj 30 dkg rizs kb. 8 dl víz 1 mokkáskanál kurkuma kis darab fahéj 3 szem szegfűszeg 2 evőkanál arany mazsola és szultán mazsola vegyesen (10 percre kicsit beáztatjuk őket) Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a húst, hozzáadjuk a fűszereket, a velős csontot, forró vízzel felengedjük, hogy az ellepje a húst, s lefedve 1 órát pároljuk. Ezután hozzáadjuk a beáztatott és a félretett szilvákat, a narancslevet, és még 30 percig pároljuk a ragut. Kevés étkezési keményítővel elkeverünk 1/2-1 dl tejszínt, és ezzel sűrítjük a ragunkat. Miközben a hús párolódik, elkészítjük a köretet. A rizst folyó víz alatt jól átmossuk, 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd szűrőn jól lecsepegtetjük. A vajon 1-2 percig pirítjuk a kurkumát, a fahéjat, a szegfűszeget, majd hozzáadjuk a rizst és a mazsolát, s ezekkel is kb. 2 percig pirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük forró vízzel, és készre pároljuk. A bárányraguval tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |