| Szilvás csirkemelltekercs receptHúsételek Hozzávalók: 2 személyre: két fél bőr nélküli csirkemell 1 üveg szilvabefőtt 4 szelet csirkemellsonka vagy bármilyen sonka, ízlés szerint sültcsirke fűszersó feketebors kakukkfű 1 evőkanál keményítő csipetnyi fahéj Elkészítés: A csirkemellet késsel 'kihajtom', azaz szép vékonyra vágom, az egész egy nagy téglalap formára hasonlítson. Kicsit kiklopfolom, megszórom fűszersóval, egy kis kakukkfűvel, és állni hagyom pár percig, amíg a tölteléket elkészítjük. Ha esetleg a hússzobrászkodás közben maradtak húscafatok, azt felaprózzuk, majd a magozott szilvabefőttet apróra vágjuk, összekeverjük a húsvagdalékkal, fűszerezzük fűszersóval, feketeborssal (a szilva meglepően pikáns lesz a borstól), és a töltelék állagát esetleg egy kis zsemlemorzsával szilárdítjuk, amennyiben szükséges. A hússzeletekre rakunk 2-2 szelet sonkát, majd a tölteléket rákanalazzuk, és szorosan felgöngyöljük. Alufólia-téglalapokat kicsit megvajazunk, majd szorosan becsavarjuk a hústekercseket, a két végét szorosan zárjuk le, hogy a húslé ne folyjon ki. Serpenyőben 15-20 perc alatt 3 percenként fordítgatva szépen megsütjük. Addig a mártást elkészítjük, ami nagyon egyszerű. A szilvabefőtt levét felforraljuk, fahéjjal, sóval, borssal ízesítjük, keményítős vízzel besűrítjük. Ha a tekercsek átsültek, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a hús a saját gőzében még egy kicsit párolódjon, majd a tányérra teszünk egy kis szószt, rárakjuk a negyedekbe vágott roládokat, és krumplipürével tálaljuk. Tanácsok: Nagyon finom szaftos marad a hús ezzel a sütésformával, sőt, még pirosra is sül. Lehet a tölteléket a végtelenségig bonyolítani, fetasajttal, más gyümölcsökkel, bármivel. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |