| Diós-szilvás kupola receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 150 g búzaliszt 3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 10 g kakaópor (cukrozatlan) 150 g porcukor 150 g lágy vaj vagy margarin 3 tojás (közepes méretű) Krémhez 1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin (vagy) 4 levél Dr. Oetker Lapzselatin 4 evőkanál víz 600 ml hideg habtejszín 30 g porcukor 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor 100 g darált dió Ezenkívül 200 g szilvalekvár 100 g Dr. Oetker Marcipán 50 porcukor Elkészítés: Előkészítés A kapcsos sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Elkészítés A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 55 perc A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapba 1 cm mélyen egy evőkanál segítségével mélyedést formázunk, úgy, hogy a tészta szélénél körben 1 cm-t szabadon hagyunk. A kinyert tésztát összemorzsoljuk. A tészta mélyedésébe beleöntjük a szilvalekvárt. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt a cukorral és a vanillincukorral felverjük, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint, és így kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tésztamorzsát és a diót. A krémet a tésztán kupolaszerűen elosztjuk, és süteményt kb. 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A porcukrot a marcipán masszához keverjük, majd kinyújtjuk. Kiszúróformákkal tetszés szerinti motívumokat szaggatunk belőle, melyet a tortára helyezünk. Ízlés szerint kakaóporral hintjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |