Tutireceptek.hu fejléc

Szilvaszósz recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1/2 kg szilva(fagyasztott, befőtt, friss)
kis kanál keményítő,
fahéj, szegfűszeg, cukor, víz, citrompótló.

Elkészítés:
A szilvát felteszem főzni a fahéjjal és a szegfűszeggel. Mikor megfőtt összepépesítem botmixerrel. A keményítőt pici vízzel elkavarom, majd hozzákeverem a péphez. Visszateszem főni. Ízlés szerint teszek bele cukrot, meg citrompótlót.

Tanácsok:
Vigyázz ha befőttből csinálod, a cukor és a fűszerek miatt.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvaszószos marhaoldalas » Anyu-féle zöldborsófőzelék » Zabkorpás spenót » Vörös káposzta almával
» Lencsefõzelék » Kapormártás főtt húsokhoz » Spenót - Ahogy én csinálom » Krumplifőzelék
» Paradicsomos borsófőzelék » Lencsefőzelék Ági módra » Tökfőzelék tavasziasan :) » Burgonyapürében sült tojás
» Paradicsomos káposzta 2 » Kapros cukkinifőzelék » Borsófőzelék másképp » Salátafőzelék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.