| Szilvás gombóc Ági módra receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya 3 dkg zsír,vagy 2 evőkanál olaj, 1 tojás, 20-30 dkg liszt,(burgonyától függően) só szilva, cukor, fahéj, Elkészítés: A burgonyát áttörjük krumplinyomón,hozzáadjuk a zsírt,tojást,20 dkg lisztet,sót.Összeállítjuk,ha kell akkor adunk még hozzá lisztet.Kinyújtjuk fél cm vastagra.Kb 8x8 cm kockákra vágjuk. Mindegyiknek a közepébe rakunk egy fél szilvát, amibe vagy 1 szem kocka cukrot rakunk egy kis fahéjjal,vagy cukrot fahéjat összekeverünk,és abból rakunk bele,kb egy mokkás kanálnyit. Lisztezett kézzel gombócokat formázunk belőle! Forró vízbe rakjuk,ha feljött a víz tetejére, addig hagyjuk amíg még egyet rottyan.A vízből kivéve lecsepegtetjük,majd zsírban pirított zsemle morzsával keverjük el. Tanácsok: Lehet sárga barackkal,vagy lekvárral is tölteni. Tálcára téve le lehet fagyasztani,majd zacskóba vagy dobozba téve a mélyhűtőbe rakni! Elkészítéskor forró vízben főzzük. A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |