Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás lepény kelesztve recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 tk. porcukor
2 dkg élesztő 1 dl langyos tej
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojás
kis só
1 kk. őrölt fahéj
40 dkg szilvabefőtt(leve nélkül mérve)

Elkészítés:
A porcukrot és a szétmorzsolt élesztőt a langyos tejjel simára keverjük, majd lefedjük. Hagyjuk, hogy felfusson a bögre tetejéig, ez 1-3 percig tart. Közben a lisztet mély tálba öntjük, beleöntjük a tojásokat, és kis darabokban hozzáadjuk a margarint.Beleöntjük a felfutott élesztőt, és sima tésztává dolgozzuk össze. Cipót formálunk belőle, belisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 2 óra). Kelesztés után lisztezett deszkán a cipót átgyurjuk, és a nagyobbik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a tepsit. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett szilvát, meghintjük fahéjjal, és rátesszük a tészta másik felét. Előmelegített forró sütőbe tesszük, de 5 perc múlva a lángot takarékra tekerjük, így sütjük a lepényt 1 órán át. fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Kalóriatartalom: 681 kcal

A receptet beküldte: janita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges lepény 2. » Szilvás máglyarakás » Aszalt szilvás kacsacomb » Sonkás brokkolilepény
» Gyümölcslepény » Sajtos-burgonyás lepény » Bihari szilvás tekercs » Rákóczi túrós lepény
» Meggyes lepény másként » Szilvás-túrós muffin » Zöldséges lepény » Egreslepény
» Koldus lepény » Chillis lepényke » Gombás Rizslepény » Szilvás vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.