| Szilvás lepény kelesztve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tk. porcukor 2 dkg élesztő 1 dl langyos tej 30 dkg liszt 15 dkg margarin 2 tojás kis só 1 kk. őrölt fahéj 40 dkg szilvabefőtt(leve nélkül mérve) Elkészítés: A porcukrot és a szétmorzsolt élesztőt a langyos tejjel simára keverjük, majd lefedjük. Hagyjuk, hogy felfusson a bögre tetejéig, ez 1-3 percig tart. Közben a lisztet mély tálba öntjük, beleöntjük a tojásokat, és kis darabokban hozzáadjuk a margarint.Beleöntjük a felfutott élesztőt, és sima tésztává dolgozzuk össze. Cipót formálunk belőle, belisztezzük, letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük (kb. 2 óra). Kelesztés után lisztezett deszkán a cipót átgyurjuk, és a nagyobbik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a tepsit. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett szilvát, meghintjük fahéjjal, és rátesszük a tészta másik felét. Előmelegített forró sütőbe tesszük, de 5 perc múlva a lángot takarékra tekerjük, így sütjük a lepényt 1 órán át. fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. Kalóriatartalom: 681 kcal A receptet beküldte: janita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |