| Szilvás brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 200 g aszalt szilva 70 ml rum 150g búzaliszt 250g porcukor 30 g kakaópor 1/2 teáskanál Sütőpor 1 tasak Bourbon Vaníliás cukor 3 tojás (közepes méretű) 100 g lágy vaj vagy margarin 50 ml tej 100 g fenyőmag Ezenkívül: Kevés csokoládéreszelék Elkészítés: Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk, majd a rumba áztatva 1 órán át állni hagyjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót az aszalt szilva és fenyőmag kivételével, majd konyhai robotgéppel egy-két perc alatt sima tésztává keverjük.A rummal együtt az aszalt szilvát és 1-2 evőkanál kivételével a fenyőmagot a tésztához keverjük. Majd az egészet az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk. A tészta tetejét a félretett fenyőmaggal és a csokoládéreszelékkel meghintjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Tanácsok: Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb.160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 35 perc A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk. A brownie-t még melegen, Dr. Oetker vaníliaízű Desszertöntettel kínálva is tálalhatjuk. A fenyőmag helyett diót is használhatunk A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |