| Göngyölthús receptHúsételek Hozzávalók: 6szelet sertés comb töltelékhez: 2db csirkemáj 5dkg cérnametélt tészta 2db tojás petrezselyemzöld 1mk örölt bors só ételizesitő fokhagyma mártáshoz: vöröshagyma olaj pirospaprika 1pohár tejföl 1ek liszt Elkészítés: A levestésztát ételizesítös vízben megfőzzük,a csirkemájat is(én külön szoktam,de lehet egyben is)az egyik tojást keményre főzzük.A főtt májat és a főtt tojást összedaraboljuk apróra,a petrezselyem zöldet is és összekeverjük a főtt tésztával,valamint a fűszerekkel,fokhagymával és a nyers tojással.A sertés húst vékonyra kiverjük és ebbe göngyöljük a tölteléket,hús tűvel fogjuk össze,de cérnával is össze varrhatjuk.Forró olajban 2-3 percig megforgatjuk.Pörkölt lét készítjük (hagyma,pirospaprika,víz)15-20 percig főzzük,majd tejfölt és a lisztet összekeverjük és a pörköltlére öntjük.Rottyanásig főzzük,majd a göngyölt húsokat ezzel leöntjük tetejét sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük. Tanácsok: A töltelék lehet bármi :sonka,tojás vagy gomba is akár. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: nirocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |