| Ropogós diós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojásfehérje 10 dkg darált dió 8 dkg kókuszreszelék 20 dkg cukor 3 evőkanál liszt fél csomag sütőpor A krémhez: 6 tojássárgája 7 evőkanál cukor 7 evőkanál liszt 6 dl tej 25 dkg margarin 4 csomag vaníliás cukor fél dl kávé A tetejére: 20 dkg szögletes keksz 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A tojásfehérjéket félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük. Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e) A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne. A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk. A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |