Tutireceptek.hu fejléc

Szezámmagos csirkefalatok édes-savanyú mártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé kockákra vágva

fűszerek ízlés szerint
(nálam most keleti fűszerkeverék)
fél pohár tejföl vagy joghurt
összetört kukoricapehely (cornflakes)
szezámmag

A mártáshoz:

1 ek. kukoricaliszt
3 ek. fehérborecet
4 ek. kristálycukor
4 ek. ketchup
kevés víz

Elkészítés:
A csirkekockákat megsózom, a fűszerekkel és a tejföllel összeforgatom, éjszakára a hűtőbe teszem.

A sütőt 190 fokra előmelegítem, összekeverem a kukoricapelyhet és a szezámmagot egy tálban és meghempergetem benne a husikat. A bundás kockákat egy rétegben lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütöm, míg ropogós lesz és aranybarna.

A mártáshoz kikeverem a hozzávalókat, vízzel a megfelelő sűrűségre higítom, kis edényben felmelegítem, amíg kicsit besűrűsödik. Az alkotórészek arányaival lehet játszani, nekem ezek az arányok bejöttek, de kóstolgatni kell és úgy belőni.

Tanácsok:
A bepanírozott hús egy rétegben lerakva fagyasztható, 2 hónapig eláll.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Őzcomb pikáns mártással » Haltekercs kapormártással » Finom csirkefalatok » Tőkehal mustármártással
» Húsgombócok sajtmártással » Húsgombóc sajtmártással » Édes-savanyú csirkemáj » Szezámos csirkefalatok
» Halfilé dinnyemártással » Húsgombóc citrommártással » Gyors édes-savanyú saláta » Amúr tormamártással
» Rizsgombóc sajtmártással » Pulykamell sajtmártással » Haltekercs citrommártással » Libamáj szőlőmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.