| Szezámmagos csirkefalatok édes-savanyú mártással receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemellfilé kockákra vágva só fűszerek ízlés szerint (nálam most keleti fűszerkeverék) fél pohár tejföl vagy joghurt összetört kukoricapehely (cornflakes) szezámmag A mártáshoz: 1 ek. kukoricaliszt 3 ek. fehérborecet 4 ek. kristálycukor 4 ek. ketchup kevés víz Elkészítés: A csirkekockákat megsózom, a fűszerekkel és a tejföllel összeforgatom, éjszakára a hűtőbe teszem. A sütőt 190 fokra előmelegítem, összekeverem a kukoricapelyhet és a szezámmagot egy tálban és meghempergetem benne a husikat. A bundás kockákat egy rétegben lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe és 20-25 percig sütöm, míg ropogós lesz és aranybarna. A mártáshoz kikeverem a hozzávalókat, vízzel a megfelelő sűrűségre higítom, kis edényben felmelegítem, amíg kicsit besűrűsödik. Az alkotórészek arányaival lehet játszani, nekem ezek az arányok bejöttek, de kóstolgatni kell és úgy belőni. Tanácsok: A bepanírozott hús egy rétegben lerakva fagyasztható, 2 hónapig eláll. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |