| Szezámbundás karaj új burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj 2 tojás zsemlemorzsa szezámmag só bors 1 kg újburgonya petrezselyemzöld rozmaringág olaj 4-5 db friss zsályalevél /el is hagyható/ Elkészítés: A karajszeleteket kissé kiverem, sózom, borsozom, állni hagyom. Felforrósított serpenyőben megpirítom a szezámmagvakat, majd a zsemlyemorzsával összekeverem, és bepanírozom a hússzeleteket /zsemlyemorzsa, habosra felvert tojás, ismét zsemlyemorzsa/, majd forró olajban kisütöm. Az újbugonyát jól megmosom, és héjastul felteszem főni annyi vízzel, hogy legalább ujjnyira ellepje, sózom, és beleteszem a rozmaringot. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom leszáradni, majd egy serpenyőben kevés forró olajon piros-ropogósra sütöm, megszórom aprított zsályalevéllel, és 2-3 percig együtt sütöm. Tanácsok: Tálaláskor aprított petrezselyemzölddel is átforgatom a krumplit, és a szezámos karaj mellé tálalom. Jó étvágyat kívánok! A receptjeimnél a kalória tartalmat sajnos nem tudom nézzétek el nekem és egyetek finomakat kalória számlálás nélkül! Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 10 kcal Szénhidráttartalom: 10 gramm Zsírtartalom: 10 gramm A receptet beküldte: MissBabyka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |