| Fűszeres karajcsíkok receptHúsételek Hozzávalók: 1 adaghoz: -2 közepes szelet sertéskaraj -víz -egy teáskanál só -egy csipet fokhagymapor -egy csipet vöröshagymapor -egy csipet majoránna -egy ici-pici őrölt köménymag -egy ici-pici őrölt babérlevél -egy csipet fehérbors -egy csipet durvára darált színesbors(ettől szebb lesz a külseje,szerintem normál borrssal is lehet helyettesíteni) Elkészítés: A fűszereket összekeverjük.Bekenjük vele a húsokat.A húsokat egymás mellé alufóliára fektetjük,és becsomagoljuk.Egy kis tepsibe kb.fél centi vastagon csapból forró vizet engedünk.Betesszük avizes tepsibe a húst, és berakjuk az előmelegített 180°os sütőbe.40 percen keresztül otthagyjuk.Kivesszük,kicsomagoljuk.Még nem biztos hogy teljesen puha lesz, de nem kell megijjedni.Felvágjuk vékony csíkokra.Egy teflonban olaj nélkül, aranybarnára piritjuk.A fűszer egy része megfeketedik, és lepereg róla.Kb 4-5 percig kell pirítani. Tanácsok: Aki nem szereti a nagyon fűszerest, az kevesebb fűszert használjon.Amíg előmelegszik a sütő, addig állhat a hús a hús a fűszerben.A víz befog a húshoz folyni.Ha fehér hab marad a húson le kell kaparni. Köretnek:a borsó és a répa illik hozzá.Vgay aki nem fogyózik: párolt rízs, krumplipüré. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 100 kcal A receptet beküldte: ginwloss Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |