| Finom karaj receptHúsételek Hozzávalók: 1.5 kg sertés rövidkaraj (csont nélküli, egyben) 10 dkg bacon (szeletelve) 20 dkg trappista sajt 15 dkg kolbász (1 szál) 1 db leveskocka (húsleveskocka) 1 dl fehérbor (száraz) 1 db vöröshagyma 1 db piros kaliforniai paprika Páchoz 1 dl napraforgó olaj 3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék (sertéssült fűszerkeverék is jó) 1 kávéskanál ételízesítő 1 teáskanál fűszerpaprika (őrölve) só ízlés szerint bors ízlés szerint Elkészítés: Pácolás A megtisztított karajt egy-másfél centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből (magyaros fűszerkeverék, ételízesítő, pirospaprika, só, bors) pácot készítünk. A húst mindenütt jól bekenegetjük vele, a zsebecskéket is, majd becsavarjuk egy alufóliába, és légmentesen lezárjuk. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sütés Másnap a zsebecskékbe vastag szelet sajtot, baconszalonnát, kolbászkarikákat és vöröshagyma szeleteket rakunk. Majd az egészet beletesszük egy előzőleg hideg vízbe áztatott római tálba (cserépedénybe). A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakjuk, és aláöntünk egy deciliter vizet, amelyben feloldottunk egy húsleves kockát és a száraz fehérbort. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot, és körülbelül 180 fokon, 2 órán keresztül sütjük. Ezután ellenőrizzük, ha a hús puha, akkor levesszük a tál tetejét, és körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve várunk, hogy langyosra hűljön. Ami levet engedett a sütés alatt, nehogy kiöntsük! Szuper pecsenyeszaft készül belőle: egy edénybe merőkanállal kiszedjük a sütés során keletkezett szaftot, majd kissé felforraljuk, és egy kevés ételsűrítővel (keményítő) néhány perc alatt összefőzzük. Ezután egy deszkán ferdén felszeleteljük a sült húst, és az imént elkészített finom pecsenyeszafttal meglocsolva tálaljuk. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |