| Szerecsendiós póréhagyma krémleves gyönggyel receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy krumpli 2 szál póréhagyma 2 dl tejszín fél szerecsendió só 1 zacskó levesgyöngy Elkészítés: A krumplit meg kell pucolni és apróra kockázni. A pórét alaposan megmosom, a leveleknél is, majd felkarikázom. (Jó sokat a zöldjéből is.) Egy lábasban teszem a krumplit és a pórét is és annyi vizet öntök rá, ami ellepi, megsózom, majd fedő alatt puhára főzöm. Botmixerrel pépesítem, beleöntöm a tejszínt, felforralom és egy fél szerecsendiót belereszelek. A tányérokban készen kapható levesgyöngy kerül bele, de persze pirított zsemlekockával is finom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |