| Székelykáposzta diétásan receptEgytálételek Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma 1/2 kg aprított savanyú káposzta 30 dkg füstölt nyers tarja 2-3 maréknyi hántolt árpa, vagy árpagyöngy pirospaprika zabpehelyliszt sovány tejföl Elkészítés: A hagymát felkockázom, és kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a kisebb kockákra darabolt tarját, és jól összeérlelem az olajon. A káposzta, ha nagyon savanyú, átöblítem vízben és hozzáadom a husihoz. Így is "érlelem" kicsit, gyakori kevergetés mellett, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje az egészet (+ kb. 1 ujjnyi víz). Így főzöm közepes lángon, a káposzta félfövéséig (ha a hústól és a káposztától önmagában nem lett elég sós a leve, akkor megsózom, mielőtt a többi hozzávalót beletenném). Ekkor hozzáadom a 2-3 maréknyi árpát (ki mennyit szeret bele), és tovább főzöm. Mire az árpa megfő benne, addigra biztosan megpuhul a káposzta is és a husi is teljesen. Ezután, a tejfölt elkeverem pirospaprikával, és zabpehelyliszttel (kb. 2 evőkanálnyival), azzal sűrítem (rántás helyett) és összefőzöm. Tanácsok: Fogyókúrában ideális ebéd (persze kenyér nélkül). Minden megvan benne, ami kell a szervezetnek, magas a rosttartalma és jócskán csökkentett így a szénhidráttartalma is. Ha valaki nem szereti tejfölösen, akkor síma vízzel keverje ki a zabpehelylisztet, és így sűrítse, vagy az étel saját levével. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: bubó bubó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |