| Szegényfasírt receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg főtt szafaládé vagy virsli 50 dkg héjjában főtt krumpli 1 tejföl 2 ek mustár 1 fej vöröshagyma fokhagyma só, bors, köménymag zsemlemorzsa olaj Elkészítés: A szafaládét reszelt le egy tálba, vagy nyomd át krumplinyomón. Tedd ugyanezt a megfőtt és megpucolt krumplival is. Add hozzá az apróra vágott (vagy lereszelt) hagymát és fokhagymát. Keverd bele a tejfölt, a mustárt és a fűszereket. Jól dolgozd el a masszát. MAjd gyúrj belőle gombócokat vagy rudakat. Hempergesd meg zsemlemorzsában és olajban süsd aranybarnára. Tanácsok: Főzelékek mellé finom feltét. De salátával, majonézes kruplival vagy franciasalátával is jó. Szendvicsbe is rakhatod. A neve megtévesztő, mert hát a szafaládé sem filléres dolog. A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |