| Illatos csirkenyársak receptHúsételek Hozzávalók: 8 db felső csirkecomb, só, 15 dkg lángolt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 1 ágacska rozmaring, 8-10 zsályalevél, 1 ágacska kakukkfű, 1 ágacska citromfű, 4 evőkanál olaj, 1,5 dl félszáraz fehérbor. Elkészítés: A combokat a bőr nélküli, belső oldalukon hosszában felvágjuk, kicsontozzuk, kissé kiverjük, besózzuk. A kolbász héját lehúzzuk, villával lenyomkodjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a leveleikre szedett, alaposan megmosott, finomra vágott zöldfűszereket, jól összekeverjük, és arányosan elosztjuk a hússzeleteken. Összegöngyöljük és kettőt-kettőt hurkapálcával szorosan összetűzünk. Bőven megkenjük olajjal, alufóliába csomagoljuk és előmelegített, forró sütűben (220 fokon) 20 percig sütjük, majd fólia nélkül további 10-15 perc alatt piros-ropogósra pirítjuk. A sütőedényben visszamaradt pecsenyeléhez öntjük a bort, és összeforraljuk vele (3-5 perc), majd zsírtalanítjuk, leszűrjük, a felével bevonjuk a húst, a többit külön tálkában kínáljuk. Párolt zöldségek, vegyes saláta illik hozzá. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |