Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos szarvasszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg szarvasgerincről lefejtett színhús
12 dkg füstölt szalonna
15 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg paradicsompüré
5 dkg liszt
2 db narancs
1 babérlevél
6 dkg zsír
1 evőkanál ribizlilekvár
2 dl vörösbor
1 pohár konyak

bors

Elkészítés:
A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba helyezzük.

A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús zsírjában megpirítjuk. Majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, ezt is kissé megpirítjuk. Felöntjük vörösborral kevert vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, felforraljuk, és ráöntjük a szarvasszeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk.

Ha a hús elkészült, kiszedjük másik edénybe. A mártást ízesítjük fél narancs levével és ribizlilekvárral. Még egyszer felforraljuk, finom szűrőn a húsra szűrjük, és beleeverjü a finom metéltre vágott és puhára főtt narancshéjat és a konyakot.

Rizskörettel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos répalekvár » Narancsos marhafelsál » Narancsos eperkoktél » Narancsos mokka puncs
» Narancsos linzer » Narancsos csokitorta » Mézes-narancsos csirke » Narancsos joghurtital
» Narancsos sertésszűz » Narancsos töltött keksz » Narancsos csirkecombok » Narancsos holdacska
» Narancsos túrótorta » Narancsos kocka » Narancsos csirkemell » Narancsos csokis mousse


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.