| Narancsos szarvasszeletek receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg szarvasgerincről lefejtett színhús 12 dkg füstölt szalonna 15 dkg vegyes zöldség 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5 dkg paradicsompüré 5 dkg liszt 2 db narancs 1 babérlevél 6 dkg zsír 1 evőkanál ribizlilekvár 2 dl vörösbor 1 pohár konyak só bors Elkészítés: A szarvashúsból 10 szeletet vágunk. Metéltre vágott szalonnával megtűzdeljük, sózzuk, borsozzuk. Forró zsírban megsütjük és lábasba helyezzük. A sárgarépát, a fehérrépát és a hagymát karikára vágjuk, a hús zsírjában megpirítjuk. Majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, ezt is kissé megpirítjuk. Felöntjük vörösborral kevert vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, felforraljuk, és ráöntjük a szarvasszeletekre. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, kiszedjük másik edénybe. A mártást ízesítjük fél narancs levével és ribizlilekvárral. Még egyszer felforraljuk, finom szűrőn a húsra szűrjük, és beleeverjü a finom metéltre vágott és puhára főtt narancshéjat és a konyakot. Rizskörettel tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |