| Szegények kalácsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 1 kg liszt, - 15 dkg olvasztott margarin - kevés só, - 5 dkg élesztő, langyos, cukros tejben felfuttatva - cukrozott darált mák, - cukrozott darált dió, reszelt citromhéj, mazsola Elkészítés: A lisztet,margarint,sót, élesztőt összegyurjuk.Rétestészta keménységűre. Két cipóra osztjuk, nem túl vékonyra kisodorjuk. A tésztát tetszőleges izű lekvárral megkenjük, vékonyan és rátesszük a tölteléket és feltekerjük. Egy tojást felverünk és azzal megkenjük. Előmelegitett sütőben kb. 20-25 percig sütjük.Vigyázzunk nehogy nagyon kiszáradjon. Tanácsok: Nem kell bele tojás! Nem kell keleszteni! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: emrus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |