| Tejkaramella szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 9 db tojás 9 ek porcukor 9 evőkanál finomliszt 1 csomag sütőpor Krém 3 tasak tej karamellás pudingpor (főzős) 8 dl tej 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 ek cukor Tetejére 0.5 l hulala 1 csomag habfixáló 5 dkg étcsokoládé 1 ek napraforgó olaj Elkészítés: Tésztája A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral. A lisztbe a sütőport elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük. A kikevert tojássárgához adjuk fokozatosan a sütőporos lisztet, és a felvert habot. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba). Amikor a piskóta kihűlt, kettőbe vágjuk. Krém A pudingporokat a tejben megfőzzük, ízlés szerint cukrozzuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük. A már kihűlt pudinghoz keverjük robotgéppel a kikevert margarinos porcukrot. Az alsó piskótára kenjük a pudingos krém felét, rátesszük a második lapot, és a maradék krémet rákenjük. Tetejére A hideg hulalát a habfixálóval kemény habbá verjük. Rákenjük a krém tetejére. A csokit az olajjal felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a már kész sütire. Így kapunk egy finom, tejkaramellás ízű mutatós sütit. Tanácsok: sütési hőfok: 160°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 35x30 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |