| Kivis torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 g porcukor 100 g vaj 150 g liszt A kivis töltelékhez: 480 g érett kivi gyümölcs húsa (kb 6 szem) 4 db tojás 200 ml tejszín 150 g cukor 2 evőkanál barna rum 100 g liszt 1 csapott teáskanál étkezési keményítő A díszítéshez: friss kivi és eper Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. 2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe. 3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg. 4. Hámozzuk meg a kiviket, és turmixgépben mixeljük össze. 5. Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, keményítővel, rummal, és a tejszínnel, a kivik püréjét kis adagokban. 6. Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 C-on. 7. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, vegyük ki a formából. Az esetlegesen keletkezett égett peremet tördeljük le, majd kivivel és eperrel dúsan díszítsük, szeleteljük. A receptet beküldte: docens Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |