| Narancsos banánkenyér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 tojás 150 g cukor 1 narancs reszelt héja, leve és a facsarón fennmaradó húsa 2 ek citromlé 1,5 dl napraforgó olaj 1 nagy, szétnyomkodott banán 150 g dió, durvára vágva 70 g kandírozott meggy, apróra vágva 175 g liszt 2 púpozott tk sütőpor Díszítéshez, kevés cukormázhoz: 2 ek porcukor kevés reszelt narancshéj ¾ ek víz Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát pedig béleljük ki sütőpapírral. Jobb ezekkel az előkészületekkel kezdeni, mert a tészta összeállítása nagyon gyorsan megvan. Először a tojást keverjük habosra a cukorral, majd szépen sorban mehet bele a narancslé, az olaj, a banán, és a többi szárazanyag. A kandírozott meggyet egy ek. lisztben forgassuk meg, így nem szállnak le a forma aljára. Alaposan keverjük össze az egészet, és már mehet is a formába. Kb. 50 perc alatt készre sütjük a süteményt. Sütés közben figyeljünk a tésztára, ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával fedjük le. Ha megsült, kicsit hagyjuk hűlni a formában, majd borítsuk rácsra, távolítsuk el róla a sütőpapírt. Keverjük simára a máz hozzávalóit, s még melegen folyassuk a tésztára. Így amíg teljesen kihűl a süti, a máz is szépen megszilárdul, s már lehet is enni. Tanácsok: Nagy előnye ennek a sütinek, hogy gyorsan elkészíthető, finom, és a hozzávalók sokszínűen variálhatók. Érdemes próbálkozni vele, elronthatatlan. Légmentesen záródó dobozban akár 1 hétig is eltartható. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |