Tutireceptek.hu fejléc

Szederrel töltött sertéskaraj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 kg csont nélküli karaj
30 dkg szeder
20 dkg gépsonka
70 dkg erdei gomba (szegfűgomba, vargánya, rókagomba)
1 fej vöröshagyma

őrölt fekete bors
1 dl fehérbor
1 dl olívaolaj

Elkészítés:
A karajt hosszában félbevágjuk, kinyitjuk, és kiklopfoljuk, sózzuk. Az így elkészített hús közepére elterítjük a szeletelt gépsonkákat, majd erre elosztjuk a szedret, és henger alakúra felcsavarjuk.
Sütőfóliába tekerve 180 Celsius-fokos sütőben 1 órát sütjük.
Közben elkészítjük a gombaragut: a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szegfűgombát egészben és a darabolt vargányát és rókagombát, sózzuk borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és készre pároljuk.

Tanácsok:
Vigyázzunk, hogy a gombák szét ne párolódjanak!

Elkészítési idő: 100 perc

A receptet beküldte: Cilumiluci


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás töltött tojás » Almával töltött camembert » Töltött túrókalács » Csirkemájjal töltött cékla
» Káposztával töltött zsemle » Túróval töltött sült alma » Töltött gombakosárkák » Libamájjal töltött gomba
» Diós hússal töltött alma » Vecsési töltött hús » Töltött krumplifánk » Sertéskaraj Erdészné módra
» Az én töltöttkáposztám » Töltött dagadó erdélyiesen » Sonkás töltött krumpli » Töltött paradicsompaprika


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.