| Szederrel töltött sertéskaraj receptHúsételek Hozzávalók: 60 kg csont nélküli karaj 30 dkg szeder 20 dkg gépsonka 70 dkg erdei gomba (szegfűgomba, vargánya, rókagomba) 1 fej vöröshagyma só őrölt fekete bors 1 dl fehérbor 1 dl olívaolaj Elkészítés: A karajt hosszában félbevágjuk, kinyitjuk, és kiklopfoljuk, sózzuk. Az így elkészített hús közepére elterítjük a szeletelt gépsonkákat, majd erre elosztjuk a szedret, és henger alakúra felcsavarjuk. Sütőfóliába tekerve 180 Celsius-fokos sütőben 1 órát sütjük. Közben elkészítjük a gombaragut: a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a szegfűgombát egészben és a darabolt vargányát és rókagombát, sózzuk borsozzuk, ráöntjük a fehérbort, és készre pároljuk. Tanácsok: Vigyázzunk, hogy a gombák szét ne párolódjanak! Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: Cilumiluci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |