| Szarvasszelet tejfölösen receptHozzávalók: 1 kg szarvascomb 12 dkg zsír 5 dkg vöröshagyma 5 dkg liszt 4 dl tejföl 1 dl fehér bor 1/2 citrom 1 dl húslé só bors mustár Elkészítés: A combot hártyáitól megtisztítjuk és ujjnyi szeletekre vágjuk,kicsit kiverjük.Sózzuk borsozzuk és kevés zsíron pirosra sütjük.A kisült hússzeleteket lábasba rakjuk,a serpenyőben maradt zsíron kevés lisztet pirítunk.Hozzáadjuk a hagymát mustárt citromlevet és bort teszünk hozzá a húslével felöntjük és és az egészet lábasban lévő húsra öntjük.Kiforraljuk és a legvégén hozzáadjuk a tejfölt. Zöldborsós rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |