| Szalonnás-tojásos pite receptTésztafélék Hozzávalók: (4 személyre) Tésztához: 25 dkg liszt 5 dkg vaj 5 dkg sertészsír csipet só 2 ek. víz Elkészítése: A lisztet, a vajjal, zsírral, a csipet sóval elmorzsolta. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadunk 2 ek. vizet és összegyúrjuk. Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és a piteformába helyezzük. A szélét szépen körbenyomkodjuk, hogy díszes legyen. Ezután beleteszünk egy sütőpapírt, amibe valami szemes dolgot töltünk és azzal (vakon) 20-25 perc alatt sütjük meg. Ekkor megkenjük a pite belsejét tojássárgájával és még egy percre visszatesszük a sütőbe. Éppen csak rászáradjon a tojás. (Ez nem engedi átázni a tölteléktől a tésztát.) Közben elkészítjük a tölteléket: Ehhez szükséges: 25 dkg bacon szalonna (szeletelt) 2 nagy fej vöröshagyma 2-3 ek. étolaj 2-3 db paradicsom 6 ek. főzőtejszín só bors Elkészítés: Az étolajon kiolvasztjuk az összevágott bacont, majd rátesszük a hagymakarikákat és megpirítjuk. Kihűtjük, majd a közben megsült piteformába öntjük. Karikázunk rá paradicsomot, majd 4 db egész tojást ütünk a négy átellenes oldalra. Sózzuk, borsozzuk, majd 6 ek. főzőtejszínt öntünk rá és készre sütjük. Salátával tálaljuk. Tanácsok: (Ha van kisméretű piteformánk, egyszemélyes adagokat is készíthetünk, úgy még gusztusosabb:) A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |