| Sertésmájas tál receptEgytálételek Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj 30 dkg burgonya 2 nagy fej vöröshagyma 3 tojás 1 csomó petrezselyemzöld 6 evőkanál olaj só őrölt bors Elkészítés: A megmosott májat vékony csíkokra vágjuk, és egy csipet őrölt borssal fűszerezve egy evőkanál olajban a máj fehéredéséig sütjük egy mélyebb serpenyőben. A meghámozott, vékony karikákra vágott burgonyát két evőkanál olajon pirosra sütjük. A megtisztított, felszeletelt hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, majd a kisütött burgonyával együtt a májhoz adjuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk, és a hagymás-burgonyás májra öntjük, kevergetve megsütjük. Végül a tetejére szórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |