| Sajtkrémes-szalonnás batyu receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 csomag (40 dkg) fagyasztott leveles tészta, 30 dkg főtt-füstölt császárszalonna. A krémhez: 2 dl tej, 2 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 20 dkg erős aromájú sajt. A tetejére: tojásfehérje. Elkészítés: A leveles tésztát kiengedjük, kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk. A vajat, a tejet és a lisztet felfőzzük, a végén belekeverjük a reszelt sajtot. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk. A kiszaggatott tésztakorongokra teszünk egy kevés sajtkrémet és szalonnakockát, a tésztát batyura hajtjuk, kevés vízzel összetapasztjuk a széleket, hogy a sütésnél ne nyíljon szét. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és pirosra sütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |