Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás rakott pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
1 pohár kefir
6 púpos evőkanál korpa
15 dkg reszelt sajt
15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna

2 dl tej
1 csapott evőkanál kristálycukor
zsír

Elkészítés:
A langyos tejből, a cukorból és 1 kanál lisztből az élesztővel kovászt készítünk. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefirrel, margarinnal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vasragra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és a felét jól kizsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk szalonnával, majd mindegyikre egy-egy kiszaggatott pogácsát fektetünk. A pogácsák tetejét belisztezett, kisebb méretű szaggatóval rányomjuk, hogy összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott brokkolis hal » Rakott gomba. » Barackos rakott csirkemell » Rakott Pene
» Baconszalonnás spagetti » Mami pogácsája » Ircsi túrós pogácsája » Rakott hússzeletek
» Leveles töpörtyűs pogácsa » Álomfinom pogácsa » Ananászos rakott karaj » Mustáros-szezámos pogácsa
» Túrós pogácsa "omlós" » Hússal rakott lencse » Kedvenc spenótos rakottas » Mint a pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.