Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya sonkával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 20 dkg főtt házi sonka, 10 dkg házi füstölt kolbász, vékonyan felkarikázva, 6 dkg vaj, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, fél dl tejszín, zsemlemorzsa és reszelt kemény sajt szükség szerint. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk,majd ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házi sonkát apró kockákra daraboljuk, a kolbászt felszeleteljük. A tejfölt a tojássárgájával, a sóval, a tejszínnel, és az őrölt borssal összekeverjük. Tűzálló edényt vajjal kikenünk, meghintjük kevés zsemlemorzsával és lerakjuk rétegesen a burgonyát a sonkával. Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórjuk. Önálló ételként, esetleg köretként is, - tálaljuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zellerrakottas sonkával » Rakott tök hús nélkül » Rakott fasirt 2 » Rakott zölborsó
» Gyümölcsös rakott rizs » Burgonyás túrós lepény » Párizsi burgonyasaláta » Muszaka (rakott padlizsán)
» Burgonyás aranyfánk » Sajtos-burgonyás lepény » Böjti burgonyaleves » Burgonyakrém leves
» Rakott krumpli cukkinivel » Tonhalas burgonyasaláta » Gombás rakott palacsinta » Karfiol rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.