| Rakott tarhonya receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg tarhonya 25 " zöldpaprika 15 " vöröshagyma 15 " paradicsom 2 dl tejföl 4 db főtt tojás 2 pár virsli 15 dkg reszelt sajt 1 dl olaj pirospaprika só bors Elkészítés: A tarhonyát kevés oljban aranysárgára pirítjuk, és dupla mennyiségű forró vízzel felöntjük.Fedő alatt, takarékon puhára pároljuk. Az apróra vágott hagymát kis olajban megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot,sózzuk borsozzuk (lecsót készítünk belőle). Amikor elkészült, belekeverjük a tejfölt. A virslit felkarikázzuk. Kivajazott tűzálló tál aljára terítjük a tarhonya 1/3-át,rátesszük a lecsó felét, majd a karikára vágott tojás felét és a virsli felét, aztán megint a tarhonya,lecsó,tojás, virsli, végül tarhonya. A tetejét meglocsoljuk a tejfölös lével, reszelt sajtot hintünk rá és jól átsütjük. Tanácsok: Olcsó, gyors és ízletes. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: sok kcal Szénhidráttartalom: sok gramm Zsírtartalom: kevés gramm A receptet beküldte: ila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |