| Almás-mákos rakott tészta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25dkg metélt tészta, 15dkg darált mák, 30dkg alma, 3 tojás, 15dkg porcukor, 1 tejfől, 1cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1kávés k. őrölt fahéj, 4dkg méz, 5dkg vaj, 5dkg mazsola, csipet só, kevés vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez. Elkészítés: 1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, hideg vízzel leöblitjük, lecsepegtetjük. 2. A tojásokat szétválasszuk, a sárgáját a vajjal és 10dkg porcukorral habosra keverjük. 3. Beletesszük a mézet, a citromhéját, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a tejfőlt, a sót, a mákot, a mazsolát, és belereszeljük az almát jól kikeverjük. 4. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. Az almás-mákos masszához keverjük a kifőtt tésztát,végül a habot hozzákeverjük, óvatosan. 5. Kivajazott, morzsázott hőálló tálba vagy magas oldalú tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit állni hagyjuk és szeleteljük. Tanácsok: Magában is fogyasztható, de tejfőlel vagy lekvárral is nagyon finom. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Ildyci Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |